AĞLAYAN PASTA
Tekrar merhabalar, bu akşam gelecek misafirlerim için dün yemekten hemen sonra hazırladığım pastam, yapımı çok kolay ve içinde hiç yağ olmadığı için çok hafif, şiddetle yapmanızı tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER
KEKİ
- 5 yumurta
- 4 kahve fincanı toz şeker
- 5 kahve fincanı un
- 1 paket kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 bardak soğuk süt ( keki ıslatmak için kullanılacak)
- 1 paket çikolata sosu
- 1 paket krem şanti
- 3 bardak süt
YAPILIŞI
Yumurta sarısı ve beyazı ayrılır, toz şeker yumurta beyazları ile birlikte kar gibi olana kadar çırpılır.
Daha sonra yumurta sarıları eklenir, mikserle düşük devirde karışımın köpüğu söndürülmeden 1 dk kadar çırpılır. Kakao, un, k.tozu ve vanilya elenerek eklenir, düşük devirde biraz çırpılır ve fırın kabına dökülür(fırın kabını yağlamanıza gerek yok).30-40 dk arası 170 derecede kalması yeterlidir. Keki çıkarıp sıcak kekin üzerine 2 bardak soğuk sütü döküyoruz. Soğuması için bırakıyoruz.
Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle hazırlayıp, soğuttuğumuz kekin üzerine döküyoruz. 2 bardak süt ile pişirdiğimiz çikolata sosunu sıcak olarak döküyoruz (tariflerde yarım lt süt diyor fakat ben daha az koyuyorum böylelikle daha iyi bir kıvamı oluyor.) ve bu ebruli desenli muhteşem pastayı yapıyoruz. Bir gece dolapta bekletirseniz kıvamı daha iyi bir pasta elde edersiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder