27 Ekim 2014 Pazartesi

LAHANA ve PAZI SARMASI

MALZEMELER
  • 1 bağ pazı ( geniş yapraklı olmalı)
  • 1 adet sarmalık lahana ( 20-30 yaprak yeterli)
  • 2 bardak pirinç
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 kaşık salça
  • 5-6 kaşık domates sosu veya 2 domates rendesi
  • Yarımşar demet; maydanoz, dereotu
  • Yarım demetten daha az taze nane
  • Tuz, karabiber ( isteğe göre kırmızı pul biber)
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Pişirirken en üste koymak için birkaç dilim limon

YAPILIŞI

Pazı yapraklarının sap kısmı alınır, güzelce temizlenip yıkandıktan sonra tuzlu kaynar suya atılır ve 1 dk bekletilir. Lahanalar daha fazla sıcak suda tutulmalıdır, onlar içinde 2-3 dk yeterli olacaktır.Hazırladığımız iç yapraklara sarılıp; yaprak sarma kapatılır gibi kapatılır. Pazının damar kısımları sert ise ; bıçak yardımı ile çıkartılır ve kalan kısımlarda yine bıçak yardımı ile ezilir, böylelikle sarmalarımızı daha rahat sarabiliriz. İşinize yaramayacak kısımlar yağlanmış tencerenin dibine serilir, yaptığımız sarmalar tencereye dizilir ve üzerine biraz zeytinyağı, 2 bardak su dökülüp kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra yarım saat pişmesi için yeterli bir süre. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder