11 Ekim 2014 Cumartesi

KIBRIS TATLISI ( GALETA UNLU TATLI )


Günaydınlar, bu ilk yazım o yüzden öncelikle kendimden bahsedeyim; ev, iş ve çocuklarımdan arta kalan zamanda; mutfak zaman geçirmekten inanılmaz keyif aldığım bir yerdir, mutfak benim için terapi alanı gibidir. Huzuru bulduğum en önemli ortamdır. Farklı lezzetler keşfetmeyi seviyorum. Hayatın tüm hengamesi içerisinde, geçen akşam iş dönüşü yaptığım güzel lezzetlerden biri de Kıbrıs Tatlısı yada daha bilinen adıyla galeta unlu tatlı. Yapıldığı gibi tükenen bu güzel tatlı ( ev ahalisi bayılır tatlıya :) ) , sırrını hafifliğine, cevize ve tabii ki en önemlisi benim sevgime borçludur...

MALZEMELER

KEKİ İÇİN

  • 4 Yumurta
  • 1 bardak toz şeker
  • 1  çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 bardak galeta unu
  • 1 paket vanilya ve k.tozu
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz

ŞERBETİ İÇİN

  • 1,5 bardak toz şeker
  • 2 bardak su

MUHALLEBİSİ İÇİN

  • 1 lt süt
  • 1 bardak toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket krem şanti


YAPILIŞI: Ceviz ve hindistan cevizi en son konulacak şekilde keki hazırlanır. Ben büyük borcama dökmüştüm ama istenirse daha küçük borcamda da olabilir, bu şekilde daha kabarık kekler elde edilir.
Keki fırınladıktan sonra veya en başında şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
Kek piştikten sonra bir kaç dakika dinlendirilir ve kek sıcak şerbet soğuk olarak dökülür.
Muhallebisi hazırlanır en son hindistan cevizi eklenir ve mikserle 3-5 dk çırpılır , soğuyunca krem şanti eklenerek 3 dk daha çırpılır ve kekin üzerine dökülür. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben hindistan cevizi tercih ettim.
En az 2-3 saat buzdolabında beklemeli eğer bir gün bekletilirse daha güzel oluyor.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder