27 Ekim 2014 Pazartesi

KIRMIZI BİBER ve HAVUÇLU MEZE


MALZEMELER


  • 3-4 adet havuç
  • 4-5 adet közlenmiş k.biber
  • 2 kaşık mayonez
  • 2 kaşık z.yağı
  • 2 kaşık yoğurt
  • 2-3 kaşık ceviz içi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam k.pul biber



YAPILIŞI

Közlenmiş biberler ( ben yazdan yapıp dolaba atıyorum, gerekli olduğunda çok pratik oluyor) şeritler halinde kesilir. Havuçlar rendenin dilimleme tarafından geçirilerek zeytinyağında sotelenir. Havuçlar soğuyunca bütün malzemeler birleştirilir. İsterseniz üzeri mevsim yeşillikleri ile de süslenebilir. Ben bu halini çok seviyorum, dün akşam kayınvalidemin misafiri  vardı onun için yapmıştım. Denemenizi tavsiye ederim, gerçekten çok pratik ve lezzetli. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder