21 Ekim 2014 Salı

KAKAOLU CEVİZLİ KEK
MALZEMELER
  • 3 Adet yumurta
  • 1 bardaktan biraz fazla toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kakao
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (2,5 su bardağı kadar)
YAPILIŞI

Yumurta sarı ve beyazları ayrılır. Yumurta beyazları ile birlikte toz şeker bembeyaz olana kadar çırpılır. Daha sonra yumurta sarıları eklenir ve karışım söndürülmeden yavaş yavaş çırpılır. Sonra yağ ve süt konulur ve yavaşça karıştırılır. Daha sonra un, k.tozu ve vanılya elenerek eklenir ve tekrar çırpılır. Karışım ikiye ayrılır, bir tanesine kakao ve ceviz konulur hamuru daha yoğun oldu ise bir kaç kaşık süt ile kakaolu hamuru açabilirsiniz. Daha sonra kek kalıbına önce beyaz sonra kakaolu sonra yine beyaz ve kakaolu olarak döküyoruz. Çatal yardımı ile biraz karıştırıp ebruli desenlerde oluşturabilirsiniz. Ben bu kek tarifini sade, portakallı, limonlu, hindistan cevizli, gazozlu, meyveli, elmalı-cevizli, havuçlu, damla çikolatalı olarak da yapıyorum. Kekin malzemesi ve yapılışı aynı, ilave edeceğimiz taneli olan malzemeyi en son eklediğimiz için istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder